Hopp til hovedinnholdet

Kan bicepsen fortsette å vokse selv om jeg har fått strekkmerker?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har fått blodutrelese/strekkmerke men kan bicebsen førsete å vokse

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Strekkmerker er i huden, og det har ikke noe med muskulaturen å gjøre, annet enn at huden jo blir strukket når muskulaturen vokser. Så bicepsen din kan fortsatt vokse hvis du fortsetter å trene for det, men det kan også føre til mer strekkmerker. Les mer om strekkmerker i artikkelen under.

Når det gjelder blodutredelse, så er det små blødninger i huden. Jeg vet ikke om det er dette du mener, men hvis du har mye av det bør du ta det opp med legen din. Dersom du mener at du har fått tydeligere blodårer, så er dette noe som ofte skjer når man trener mye styrketrening, og det kan blant annet ha sammenheng med lav fettprosent.

 Hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Strekkmerker

Strekkmerker (colourbox.com)

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Visste du at det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og at det beste du kan gjøre med dem er å akseptere dem som de er?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett