Hopp til hovedinnholdet

Hvor skal urinrørsåpningen være og hvorfor er det vondt å ta inn i skjedeinngangen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har alltid følt det har vært noe galt nedentil, altså vagina. Når jeg ser på bilder av andre så ligger urinrøret nesten helt oppe med klitoris, absolutt alle bildene jeg har sett så ligger den der! Men mitt ligger helt nede med kjede åpningen! Hvorfor det ? Jeg føler meg helt forferdelig. Samme med selve åpningen så ser den ikke normal ut. Det stikker på en måte hud ut av åpningen og det gjør alltid vondt å ta på eller å føre noe inn akkuratt i åpningen! Kan det ha med urinrøret ligger helt ved der ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Urinrørsåpningen ligger mellom skjeden og klitoris. Jeg har ikke sett at urinrøret kommer ut helt oppunder klitoris! Det er helt normalt at urinrørsåpningen ligger like over skjedeinngangen (no.wikipedia.org/wiki/Klitoris).


Dette er et veldig sensitivt område og det vil alltid  kunne være litt ubehagelig om man tar  direkte inn i skjedeåpningen. Det har ikke med at urinrørsåpningen ligger like i overkant. Om det er vondt når du tar på kan du evt. bruke litt glidemiddel og ta forsiktig. Da vil du mest sannsynlig heller føle vellyst og bli seksuelt opphisset. Det du beskriver er helt normalt!

Det du opplever som stikker ut av skjedeinngangen er mest sannsynlig skjedekransen (også kalt jomfruhinnen) som står som en krans rundt skjedeinngangen. Les mer om denne i artikkel om "jomfruhinna" under svaret

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Når er verdensdagen for psykisk helse?