Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min utvikler spiseforstyrrelser - moren sier at vi ikke skal bekymre oss, hva kan vi gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei . Jeg har en venninne jeg er veldig bekymret for ! Jeg tror hun har spiseforstyrrelse siden hun omtrent ikke spiser noen ting . Jeg merker at hun føler et veldig stort kroppspress . Vi andre jentene i klassen har snakket mye om at vi er bekymret for henne , og bestevenninnen hennes fortalte det til moren sin , og moren sa til moren til hun som ikke spiser at vi jentene er bekymret for at hun ikke spiser . Men nå kommer det som bekymrer meg mest , og det er at moren til hun som ikke spiser sa At det ikke var noe å bry seg om i det hele tatt! Hun har til og med laget sånne dietter til datteren for at hun ikke skal spise for mye usunt . Det virker nesten som at hun vil gi datteren sin spiseforstyrrelser . Som sagt er vi veldig bekymret , og når selv ikke moren hennes bryr seg , hvem skal vi si ifra til da ???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Så heldig venninnen din er som har så gode venner som bryr seg om henne. 

Dere kan snakke med lærer og helsesøster på skolen. Dere kan fortelle de hva dere ser og hva dere er bekymret for. Om venninnen deres holder på å utvikle en spiseforstyrrelse er det viktig at hun får hjelp så raskt som mulig. 

Ønsker dere lykke til. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Jente ser seg i speilet (www.colourbox.com)

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

Les mer

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Jente trøster venninne(colourbox.com)

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser