Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sår i anus som blør. Er det farlig?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et sår ved anus, så noen ganger når jeg har hard bæsj, så blør det. har hatt det en stund nå. litt av og på. er dette noe jeg burde bekymre meg over? jeg har sett etter, og det er rødt, og kommer fra en liten hudflapp jeg har som stikker ut ved åpningen (tror jeg)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mange som sliter med sår i anus. Det er vanskelig for oss på ung å si helst sikkert hva ditt sår kommer av, men mange har det som kalles for analfissur. Det kan være veldig smertefullt når man skal på do. Du kan lese litt om dette her.

Hvis du synes beskrivelsen stemmer så kan forsøke en måned med disse rådene:

  • Unngå hard avføring og forstoppelse. Spis fiberrik mat og pass på at du drikker nok. 
  • Forsøk å gå på do hver dag. Ikke hold igjen hvis du kjenner du må på do, men prøv å få ut avføringen. Mange opplever at de får avføring omtrent på samme tid hver dag, og da kan man legge opp til at man er i nærheten av et toalett da.
  • Pass på at du ikke bruker for mye sterk såpe i anus. Det irriterer og tørker ut. Du kan forsøke en tykk fuktighetskrem uten parfyme for å gi huden litt fukt. Noen bruker også fuktighetskrem eller salve før de skal på do for å gjøre det lettere for avføringen å passere. 

Blir du ikke noe bedre eller du ikke føler at dette stemmer med såret du har, bør du få en undersøkelse og mer råd hos fastlegen din. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse