Hopp til hovedinnholdet

Tråkka over med ankel. Fortsatt litt smerter. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. For 2-3 uker siden trådde jeg veldig over ankelen, den ble helt hoven å var veldig vondt å gå på den de første dagene. Men da og nå så knekker liksom foten (som når man knekker fingrene) vet ikke om det er noe galt da liksom? men uansett så er det ikke generelt vondt nå kan løpe osv, men daglig får jeg vridd det litt eller dunka det / når jeg får en ball på det, så kommer det en sånn intens smerte som varer ikke så lenge men er så sykt vondt, så lurte på om det er noe galt eller om jeg vare dkal fortsette å trene osv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være vanskelig å vite om noe er brukket eller «bare» forstuet . En forstuving kan gjøre veldig vondt, og samtidig KAN brudd oppleves mindre smertefulle enn en forstuving. Så skal man være helt sikker, må man egentlig ta røntgen. 

Det er imidlertid ofte ikke nødvendig. En kan godt se det an. En sier ofte at hvis smerten og hevelsen blir mindre og mindre, er det trolig ikke et brudd. Og det at du klarer å springe osv nå, tyder på at du ikke har brukket ankelen eller fått andre skader, i leddbåndenen f eks. 

Det vil nok fortsatt kunne gjøre ekstra vondt når du får en ball eller lignende på der du var skadet. Et tips kan være å teipe ankelen med sportsteip e.l. før gym og sport osv. 

Akkurat at det knekker i ankelen, KAN tyde på at leddbåndene rundt ankelen har fått seg en strekk (at de er mindre stramme), eller det kan være helt normalt. Dette er vanskelig å si. Jeg vil råde deg til å teipe ankelen og se om det hjelper. Vedvarer problemet eller blir ille, bør du ta det med fastlegen din. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader