Hopp til hovedinnholdet

Jeg får vondt ved hjertet særlig når jeg puster inn, hva er det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har prøvd å søke litt opp det med å ha en stikkende følelse i venstre bryst (ved eller på hjertet), men hver gang jeg søker det opp kommer det bare om trykk på hjerte, og det stemmer ikke med det jeg føler. Smertene jeg kjenner kan komme når som helst og det er som om jeg får flere stikk i hjertet (nåler som stikkes i hjertet), av og til gjør det veldig vondt å puste, så jeg velger å holde pusten for det hjelper å holde smerten vekk. Har dere noen ide om hva det kan være? Og vet dere om blodprøver kan finne det ut?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du beskriver høres ut som veldig vanlige smerter som mange opplever. Det er smerter forbundet med musklene i brystveggen. Det er vanlig at mange blir stive i de små musklene mellom ribbeina. Det vanlige er at disse smertene kommer i hvile, at det er ekstra vondt i det du puster inn og at det er stikkende smerter oftest venstre side. De går oftest veldig raskt over. 

Du kan lese litt om denne typen smerter i brystveggen her. 

Vi på ung kan aldri være sikre på hva smertene dine skyldes siden vi ikke kan undersøke deg eller stille deg flere spørsmål. Hvis det ikke høres ut som plagene over, eller du har andre plager i tillegg som symptomer, svimmelhet, eller vanskelig for å puste så er det viktig at du snakker med legen. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse