Hopp til hovedinnholdet

Analfissur som ikke blir bra, hva skal jeg gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg som en homofil gutt møtte på et problem før jeg noen sinne hadde sex som har påvirket meg, mine forhold og sexlivet mitt generelt. Da jeg ble 18 år (hadde hatt problemer ved avføring så lenge jeg kan huske) ved benyttelse av et "leketøy" i beruset tilstand fikk jeg en analfissur. Jeg tenkte det ville gå over, men da jeg mistet jomfrudommen 3 måneder senere merket jeg at det var et problem. Jeg kontaktet lege som ba meg gå på Scheriproct og lactulose. Da dette ikke fungerte ble jeg satt på Rectogesic ved 2 2-månedersperioder. Siste gangen jeg kontaktet lege ble jeg satt på Scheriproct (salve og stikkpille) samt lactulose. Etter dette var jeg hos sykehus hvor jeg ble tilbudt sengeplass, sjekk og Botox under narkose. Botoxen ble ikke satt ettersom at kirurgen sa at det ikke ville være nødvendig. Han sa Lactulose ville være nok. Det er nå gått 6 måneder uten hell. Hva skal jeg gjøre nå som sykehuset praktisk talt har vist meg fingeren? Jeg har brukt over 3000kr som student på dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så kjedelig at plagene fra endetarmen har ødelagt så mye for deg, det høres meget frustrerende ut. Jeg kan ikke uttale meg veldig spesifikt om akkurat din sak, men jeg synes ikke du skal gi opp å få en orden på plagene.  

Det er mulig at det var riktig å ikke behandle med botox slik det så ut på det tidspunktet kirurgen vurderte deg. Men når du nå har prøvd med den anbefalte behandlingen i 6mnd uten tegn til bedring, bør det vurderes å prøve annen behandling. Da er vel botoxinjeksjoner det mest aktuelle, selv om det også finnes andre kremer/salver som kan brukes. 

Jeg synes du burde ta kontakt med fastlegen din for å henvises på nytt til sykehuset der du ble behandlet sist. Økonomi er selvsagt et problem for en student, men hvis det er snakk om et offentlig sykehus, koster det ikke mer enn noen hundre kroner for en time (og innleggelser er gratis). Det er det vel verdt hvis du kan bli kvitt plagene og få tilbake gleden ved både sexliv og livet forøvrig. 

Lykke til!

Hilsen legen

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse