Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg er på ferie i Bali, og kjøpte en solkrem for barn med solfaktor 50 fordi jeg er veldig bleik.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er på ferie i Bali, og kjøpte en solkrem for barn med solfaktor 50 fordi jeg er veldig bleik. Men likevel klarer jeg å bli veldig solbrent etter bare noen timer i sola med påfyll av solkrem. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for spørsmål.

Så utrolig deilig med ferie på Bali!! Men samtidig ikke noe greit å bli så solbrent som du beskriver. Det er bra du har kjøpt solfaktor 50 - men solen er nok veldig sterk og med din bleke hud gir ikke kremen deg nok beskyttelse.

Jeg anbefaler deg å holde deg i skyggen eller under en parasoll noen dager for at huden din skal få ro. Hvis du er nødt å oppholde deg i solen bør du dekke deg til! Du må ikke sole deg når du allerede er solbrent - det er skadelig. Etter noen dager kan du smøre deg godt og være LITT i solen og se hvordan du tåler det. Det er ikke anbefalt å sole seg midt på dagen når solen er på det høyeste (og sterkeste). 

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. 

Fortsatt god ferie til deg :-)

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sol – er det sunt eller skadelig?

Solbriiller (colourbox.com)

Sommer og sol er deilig og gjør at du føler deg vel. Men sola kan også være skadelig. For sterk sol kan gjøre deg solbrent og gi deg hudskader, du kan bli snøblind og du kan i verste fall få hudkreft. Her kan du få noen gode solingsråd og litt fakta om soling og ultrafiolette stråler (UV-stråler).

Les mer

Husk solvettreglene

Solkrem (colourbox.com)

Mange forbinder sol med sunnhet og helse, men for at sola skal gi deg glede og overskudd må du ta noen viktige forholdsregler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse