Hopp til hovedinnholdet

Mye plaget av hodepine

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på (straks) 20 år som sliter utrolig mye med hodepine. Jeg har hatt vanlig hodepine og det som jeg har nå, og det kan ikke sammenlignes. Det er en intens smerte hvor jeg i blant føler at jeg faller sammen (må fysisk lene meg på noe og lukke øynene for å ikke falle), og at det stråler ned til toppen av ryggraden. Det er særlig vondt på toppen av hodet, og på sidene. Jeg stresser mye, så har alltid lett for å skylde på dette, men etter flere måneder nå begynner jeg å bli bekymret, og da særlig når ingen smertestillende fungerer lengre. Kan dette være hjernesvulst? Hvordan kan man lett og billig få sjekket dette? Hilsen lutfattig student.

Besvart 13.02.2018 19:31
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Så dumt å høre at du er så mye plaget med hodepine. Hodepine kan skyldes mange ulike ting og det finnes mange varianter av hodepine som behandles på forskjellige måter. Siden du er såpass mye plaget med hodepine høres det lurt ut å kontakte lege for å få en vurdering. Hjernesvulst er svært sjeldent årsak til hodepine i din aldersgruppe. I tillegg har man da som regel i tillegg andre symptomer fra sentralnervesystemet og hodepinen er gjerne konstant. 

Den beste og billigste måten å få en evaluering og eventuelt optimalisering av behandling av din hodepine, er å kontakte fastlegen din. Det koster ca 150-200 kroner. Du skriver at du er student, og dersom du ikke har byttet fastlege til byen du studerer i, finnes det i de fleste studiebyen "studentfastleger" man kan få komme til. Dette kan du få vite mer om på din lokale studentsamskipnad. Lykke til!

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse