Hopp til hovedinnholdet

Har jeg en sunn livsstil? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei:) Lurer på om jeg har en sunn livsstil og hvordan jeg i så fall kan gjøre den litt sunnere. Jeg spiser 3-4 måltider om dagen. Til frokost spiser jeg ca. 1 tallerken havregrøt, til lunsj én salat, og til middag spiser jeg bare én porsjon og prøver å spise så mye grønnsaker som mulig. I tillegg spiser jeg litt frukt til dessert og mellommåltider. Er dette sunt?? Spiser heller ikke kjøtt. Kan jeg gjøre noe for å få en enda sunnere livsstil?? Er ganske aktiv og trener ca. 15min intens styrketrening hver morgen og kveld:) Takk for svar på forhånd<33

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har et meget bra kosthold, med regelmessige og sunne måltider. Det kan du bare fortsette med uten å gjøre noen endringer. 30 minutter styrketrening om dagen gjør også at du holder kroppen i form. I tillegg har du sikkert gym på skolen, slik at du får litt trening der. Hvis du skal gjøre noe mer, så vil jeg i så fall anbefale at du trener litt kondisjonstrening. Det vil si trening som for eksempel sykling, løping, svømming, langrenn, osv. Dette kan gjennomføres med jevnt tempo, eller du kan variere med forskjellige typer intervalltrening. Da får du en ypperlig kombinasjon med styrketreningen. 


 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse