Hopp til hovedinnholdet

Vondt etter bryst- og silikonoperasjon. 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! For snart 1år siden utførte jeg en brystoperasjon. Brystløft m. silikon innlegg under muskelen. Før operasjonen trente jeg styrketrening jevnlig. Jeg har først nå begynt å trene igjen, og jeg merket fort at det var vondt i det ene brystet(litt ubehag i det andre også) når jeg trente brystøvelser, benkpress feks. Kan det hende da at der er noe galt? Har ganske brede arr under brystet som er litt ømme også. Og om jeg "strammer brystet/spenner muskelen" er det litt ubehagelig. Det er ikke kjempe vondt, men jeg får meg ikke til å fortsette treningen med slike øvelser mtp. jeg er redd jeg skal ødelegge noe?. Spør sikkert kjempedumt nå, men går det an å "rakne" arret også? Eller kan det også være at det er litt ubehagelig siden silikonet ligger under muskelen, at det blir litt vondt når det strammes rundt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det kan nok være som du skriver, at viss type trening føles ubehagelig fordi du har fått silikon-implantat rundt en muskel i brystet. 

Jeg kan jo ikke si noe sikkert om årsaken her, eller hvorvidt det er noe «galt» med implantatet, uten å ha undersøkt deg selv. I noen (få) tilfeller kan en oppleve at det skjer noe med arret, implantatet eller musklene/vevet rundt, som skaper smerter.  

Et arr kan nok ikke «revne», hvis det først har grodd godt igjen (og det vil jeg tro det har, etter 1 år). Men hvis det er noe som ligger feil, kan nok trening «irritere» området ytterligere. Jeg tenker at du kan prøve deg litt frem. Hvis litt forsiktig trening går bra, kan du se det an. Hvis du mener det er påfallende vondt og kjennes rart, bør du få en sjekk av lege, for sikkerhets skyld. 

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår