Hopp til hovedinnholdet

Hei Jeg er en 17 år gammel jente som sliter litt med selvtilliten rundt puppene mine. Jeg har veldig store talgkjertler på begge nipplene mine.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en 17 år gammel jente som sliter litt med selvtilliten rundt puppene mine. Jeg har veldig store talgkjertler på begge nipplene mine. (Jeg vet at dette er normalt) men finnes det noen behandling som kan redusere disse kjertlene? Er veldig glad i puppene mine ellers, men «kjertlene» gjør meg ukomfortabel. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss.

Så bra at du er glad i puppene dine!

Som du selv skriver så er slike talgkjertler helt normalt å ha i den brunlige huden rundt brystvortene. De er synlige som små nupper i huden. Talgkjertlene produserer et fettlignende stoff som har til hensikt å smøre og beskytte brystvorten og dermed hindre sårhet og irritasjon. Disse talgkjertlene har altså en funksjon og du kan nok ikke gjøre noe med de.
Hvis du "titter" litt rundt deg vil du nok oppdage at dette er helt vanlig og det er mange jenter som har mer synlige talgkjertler enn andre. Det er jo som regel slik at en legger mye merke til hvordan en selv ser ut og lett kan lure på om en er normal. Det er du altså!

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er størrelsen på puppene viktig?

Mange skriver inn til oss og er opptatt av puppestørrelse. Hvor viktig er egentlig størrelsen på puppene?

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse