Hopp til hovedinnholdet

Vondt i kneet 1 år etter fall. Hva kan det være?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år som falt på isen for ca 1 år siden (Var på curling med klassen). Jeg hadde veldig vondt i kneet i 3-4 dager men så gikk det over. Etterhvert så fikk jeg vondt under/på kneskåla. Nå viss jeg sitter lenge i bil så får jeg vondt på «kulen». Det ser ut som en kul på kneet, den er hard og kan ikke røres på. Har sagt det til mamma men hun bryr seg ikke. Hva kan det være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål til ung.no. Så kjedelig å høre at du har plager med kneet et helt år etter at du skadet det. I denne tjenesten har vi dessverre ingen mulighet til å diagnostisere eller undersøke direkte hva som er galt med kneet ditt (se artikkel). Siden du har hatt plagene såpass lenge, anbefaler jeg deg å oppsøke lege eller fysioterapeut. En lege tar ofte en undersøkelse for å vurdere omfanget og alvorlighetsgraden av skaden. Det kan høres ut som plagene dine er relatert til en skade på muskel, sene og/eller skjelett, og derfor kan det være like greit å gå direkte til en fysioterapeut for en vurdering og igangsetting av aktuell behandling (se artikkel). Fysioterapi gjennom det offentlige helsevesenet er gratis for deg under 16 år, og man trenger ikke lenger å oppsøke lege før man går til fysioterapeut. Du kan også snakke med helsesøster på skolen om hun/han har noen fysioterapeuter som kan være aktuelle å gå til i nærheten av der du bor.


God bedring og lykke til!

 Vennlig hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader