Hopp til hovedinnholdet

Har sniffet en tablett, og lurer på om det er farlig. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16 år som går på antidepressiva Fontex. Tar 20 mg om dagen men i dag hadde jeg en kjempe vanskelig dag så etter jeg hadde svelget en kapsel åpnet jeg en kapsel og sniffet innholdet. Ikke alt. Er det farlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Fontex er jo en tablett som er ment for å svelges. Den tas vanligvis godt opp gjennom mageslimhinnen. Det er nok verken sunt eller lurt å sniffe den via nesen. 

Jeg finner ingenting om hvorvidt dette er farlig eller skadelig (trolig fordi det ikke er forsket på eller så vanlig). Så da må mitt råd være, at du må være obs på skader fra nesen og luftveiene. Dette kan være blødninger, spesielt tett eller rennende nese, smerter, sår osv. Da kan du kontakte lege. Ellers tror jeg det vil gå bra å sniffe EN tablett. Samtidig er dette noe en må fraråde!

Så håper jeg du søker hjelp, hvis du har tøffe og tunge dager! Da bør du kontakte og si fra til fastlegen din eller til evt andre behandlere du har. Kanskje trenger du mer hjelp; mer terapi, sterkere medisiner, eller annen behandling? Dette bør du diskutere sammen med behandlerne. 

Jeg ønsker deg alt godt, og gode dager fremover!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader