Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at jeg har brudd, men det synes ikke på rtg.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg snublet og falt fremover i en nedoverbakke og tok meg for med hendene. Umiddelbart sterk smerte i venstre håndledd. Tok rtg samme dag, ingen brudd. Etter 14 dager ny rtg, pga smerter enda. Også negativ. Nå har det gått tre uker, og jeg lurer på: hvordan kan jeg ha SÅ vondt i hånda uten at det er brudd? Smerter i trapezium/skafoidområdet, men ikke i "snusboksen". Kan røre alle fingre og håndledd uten smerter. Men å feks. skru opp et lokk, åpne/låse en dør, ta strikk i håret, kutte grønnsaker, løfte noe som ikke er kjempelett, gjør SKIKKELIG vondt. Det kjennes ut som om det er bein og ikke bløtvev som er vondt. Hvis jeg bruker hånda ordentlig, kommer det ilende stikk fra midten av tommelen og ned til håndleddet som VIRKELIG gjør vondt. Føler meg dum som dukker opp på rtg to ganger med mistanke om brudd, og så finner de ingenting. Er enda redd for at det kan være et uoppdaget brudd i håndroten, men tør ikke gå videre med det for å ikke virke helt hypokonder. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Uff, det hørtes ikke noe behagelig ut, og det er tydelig at disse smerten er til hinder for deg. Man behøver ikke ha brukket noe for at det skal gjøre vondt, forstuving og skader på sener og muskler kan gjøre veldig vondt i lang tid det også. 

Vi her på ung.no kan dessverre ikke gi deg noe sikkert svar på hva dette skyldes, fordi vi ikke har muligheten til å undersøke deg ordentlig. Men jeg anbefaler deg å ta kontakt med en fysioterapeut, slik at du får en undersøkelse. Manuellterapi (fysioterapeuter med videreutdanning/manuellterapi) kan være aktuelt, og mange fysioterapeuter tilbyr undersøkelse med ultralyd, som gjør det lettere å se spesifikt på muskler, sener og andre strukturer i hånden. 

Du skal ikke føle deg dum for å ta smerter og helsen din på alvor, du er ikke hypokonder bare fordi du vil vite hvorfor har hatt så vondt over tid.

Håper dette svaret var til hjelp for deg. God bedring. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader