Hopp til hovedinnholdet

Har fått mange skader i idretten, har ikke gått til lege. 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Har de siste 7 ukene fått endel slag i hodet som følge av idrett (amerikansk fotball) Har fått hjernerystelse 4 ganger på 7 uker, men har aldri vært hos lege for da får jeg ikke spille mer. Men har nå i ettertid slitt endel med hodepine,svimmelhet,nedsatt matlyst,konstant utmattet og sovet generelt dårlig, har dere noe godt svar på om dette har en sammenheng med idretten min? Har som sagt ikke gått til lege for da får jeg ikke spille.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du har slitt med hodepine, svimmelhet og andre plager, etter skader i idretten. Jeg kan ikke si sikkert om disse plagene dine kommer av skadene, eller om det er av andre årsaker. 

Hodepine, svimmelhet, utmattelse og nedsatt matlyst er diffuse symptomer, som kan komme av mange ulike sykdommer. De kan også komme uten at det er en sykdom bak, f eks pga stress, nervøsitet, en vanskelig situasjon osv. 

Men jeg vil uansett råde deg til gå å til lege med dette. Skyldes dette ikke skader i idretten, så er det uansatt lurt at du får en sjekk av dette. Kanskje skyldes plagene dine andre ting, som du kan få behandling og hjelp med?

Og hvis dette skulle skyldes en hjernerystelse, så tror jeg at en uansett bare gir et kortvarig spilleforbud. Og når dette er tilbake i tid, så kan det hende du ikke får et slikt råd i det hele tatt (se artikkel under). Jeg vil uansett råde deg til å gå til lege med dette. 

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader