Hopp til hovedinnholdet

Kan man klippe opp gipsen selv?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har brukket arma og skulle egentlig ta av gipsen på fredag. Men jeg er på klassetur da så det ble flyttet til mandag. Jeg har hørt fra to i klassen at de klippte av gipsen selv, så jeg lurer bare på om jeg kan gjøre det eller om legen blir sur da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det kan være enkelte årsaker til at legen ønsker å vente til etter klasseturen. Etter at man har tatt av gipsen er hånden ofte veldig slapp siden musklene ikke har blitt brukt på en stund. Det er en ganske uvanlig følelse.

Det er fort gjort at man kan skade seg på nytt rett etter at man har fjernet gipsen fordi man ikke er like sterk i armen. Det er derfor lurt at du hører med legen din før du fjerner gipsen. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader