Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater høyden min. Triks til å se lavere ut.?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente som skal begynne i vg3. Jeg er minst 180 cm høy, og jeg hater det. Jeg er den høyeste jenta i klassen, og høyere enn nesten alle guttene i klassen også. Jeg tenker ofte på at jeg skulle ønske jeg var lavere når jeg går med venner og jeg er et hode høyere enn dem. Jeg har heldigvis en venn som er ca like høy som meg. Vil jo ikke gå med dårlig holdning for å se lavere ut, men ofte jeg føler jeg bare fysisk prøver å bli lavere når jeg er ute og går med folk som er lavere enn meg. Er i tillegg veldig tynn, har alltid vært det og legger ikke på meg heller, noe jeg føler ikke alltid ser så bra ut når jeg er såpass høy. Fikk mensen sent (vg1) og var allerede høy da jeg fikk det, og faren min er over 1.90 mens mamma er ganske mye lavere enn meg. Storesøsteren min har helt perfekt høyde (1.72), hvorfor fikk ikke jeg den høyden også:( Men føler alle guttene er lavere enn meg og jeg hater det. Hvordan kan jeg trives bedre med høyden min, og har dere noen triks til å se lavere ut?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Du kan bruke sko uten høy hel.
Det er vanlig å dele kroppen opp i to for å skape illusjon av å være kortere. Bena først. La genser eller bluse pose rundt livet. Bukser bør ha lavt liv. . Belter i samme farge som overdelen. La beltet hvile på hoften. 
Overkroppen. Bruk korte jakker, eller en overdel som henger løst rundt livet. 
Den høyden du har er den alle som vil bli modell ønsker seg. Flertallet av  modeller fra motehusene i verden  er minst 180 høy og  slanke. I Norge har du en høyde som er litt over gjennomsnittet.
Helsesøster på skolen du går kan mye om dette. Hos henne kan du diskutere hva du opplever som vanskelig i forhold til høyden.
  Ta og en titt på artiklene jeg har lagt ut.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Opplever du kroppspress på sosiale medier?

Mange følger bloggere eller andre som legger ut pene bilder av seg selv på sosiale medier. Ofte er bildene retusjerte så de som er avbildet skal se ekstra bra ut. Påvirker dette deg? Si gjerne d...

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse