Hopp til hovedinnholdet

Jeg er plaget med en sterk lukt fra penis

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har i en lang periode nå vært plaget av en sterk lukt fra penis hver gang jeg trekker tilbake forhuden. Jeg vasker den nøye med kun vann hver dag og tørker den alltid. Det har også begynt å «flasse» litt under forhuden i det siste (tørr hud, smegma?). Hva kan jeg gjøre for å få vekk lukten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 18 år!

Beklager at det har tatt litt tid å få svar fra oss!

Jeg forstår at du plages når det lukter sterkt fra penis. Som regel handler slik lukt om dårlig hygiene. Men du skriver at du vasker penis nøye med kun vann hver dag. Det er slik det anbefales å vaske penis.

Du kan prøve og vaske med en babyolje. Det kan gjøre at eventuell gammel smegma du ikke får fjernet løsner.

Dersom du har trang forhud vil det være vanskelig å få vasket ordentlig under forhuden. Kan det være at du ikke får dratt forhuden langt nok tilbake?

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Her får du snakke med helsesøster og eventuelt lege som kan undersøke deg og finne ut hva årsaken til plagene dine er. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene