Hopp til hovedinnholdet

Trommehinnen sprakk, har fortsatt tinnitus.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Trommehinnen min sprakk etter en konsert. Men jeg tror ikke den faktsk sprakk før ca en dag etter konserten. Jeg kom hjem og la meg i senga og kjente at det rant væske ut av øret, og i samme øyeblikk kom tinnitusen. Jeg dro til legen dagen etterpå og fikk vite at trommehinnen var sprukket. Jeg tok nesespray og fikk hørselen tilbake etterhvert, men nå, seks uker senere, er tinnitusen der fortsatt. Den har endret seg veldig. Først var den veldig høy, så jeg hørte den når TVen var på og når folk snakket. Men den har endret seg veldig. Gått fra en lys høy tone, til mørk during, til en lys skurrelyd, til susing, og nå til en svak litt ujevn lys tone. Var hos legen for to uker siden og hun sa at det så veldig fint ut, kun bittelitt rødt på trommehinnen. Hun sa at vi skulle gi det en måned og hvis ikkje tinnitusen var borte så skulle jeg bli sendt til ØNH. Jeg har lest at tinnitus er et vanlig symptom på en sprukken trommehinne, men er det vanlig at tinnitusen forsvinner?Tar det veldig tungt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har sprukket trommehinnen, og har fortsatt tinnitus nå etter 6 uker. Det er riktig at tinnitus er ganske vanlig når trommehinnen sprekker. Som regel gror trommehinnen fint av seg selv, og de andre symptomene (som øresus), går som regel også over av seg selv. 

Det vanligste er nok at tinnitus går over. Jeg kan dessverre ikke gi deg noen eksakt risiko, sannsynlighet eller annet. Dette vil også være avhengig av forhold hos deg, som jeg ikke kan si mye om uten å ha undersøkt deg.

Så jeg tenker at du bør se dette an, og følge rådene du skal få av legen (ang oppfølging og kontroll). Men det er jo et godt tegn at tinnitusen har blitt gradvis bedre. 

Jeg håper du blir bedre og at det ordner seg for deg. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader