Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bruke BH selv om jeg ikke har pupper?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om man kan bruke BH selv om man ikke har pupper, jeg er den eneste jenta på hele ungdomsskolen som ikke har pupper, det er noen som har veldig små, men de bruker BH fordet. Jeg har veldig lyst på pupper fordi jeg syntes det er fint. Kan jeg kjøpe BH, eller må jeg vente?

Besvart 04.09.2018 21:55
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år! 

Puberteten er en spennende tid! Men det kan også være frustrerende og vanskelig, spesielt hvis man tenker at man er den eneste som ikke har startet på puberteten.

Ungdom kommer i puberteten til ulik tid. Det betyr at det kan være ganske stor forskjell på hvordan ungdom ser ut i din alder. Det er også sånn at utviklingen av for eksempel puppene skjer i ulik takt hos jenter. Noen pupper vokser fortere enn andre. 

Selv om du opplever det slik er du nok ikke den eneste jenta som ikke har pupper enda. Dine pupper vil også starte å vokse og de kan vokse frem til du er rundt 18 år. Du kan se på mamma og andre kvinner i familien og på den måten finne ut omtrentlig hvordan puppene dine vil bli. 

Det er ingen regel for når du kan begynne med BH. Men om du ikke har noe særlig pupper enda kan det nok være ganske ubehagelig å gå med BH. Jeg vil heller anbefale deg å kjøpe en topp inntil puppene dine blir litt større. 

Når du skal kjøpe BH er det lurt å få hjelp til å finne en passende størrelse. Du kan lese om hvordan du måler deg for å finne riktig størrelse på BH'en. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

BH - Hvordan finner du rett størrelse?

BH (colourbox.com)

Du kan begynne å bruke BH når du vil. Det er ingen fasitsvar på når du bør bruke BH.

Les mer

Er puppene mine normale?

Ulike pupper (colourbox.com)

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse