Hopp til hovedinnholdet

Har smerter i ryggen etter flere fall.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei ung. jeg er ei jente på 16 år og lurer på noe angående smerter i ryggen. får ett år siden ble jeg kastet av en hest (islandshest) landet med høyre skulder ned i bakken først. bakken var grusbelagt og nokså hard. jeg har siden da hat smerter i venstre side rundt nedre del av skulderbladet. jeg reisete ikke til legen da, noe som var dumt. smerten i ryggen er ikke konstant, men når jeg gjør noe som "sliter" på ryggen så begynnet det å gjøre vondt med en gang. det vil si når jeg traver med hest, eller foreksempel driver med ryddesag. tidligere i vår så falt jeg også av mopeden min, også da ned på høyre side. når smertene i ryggen oppstår så er det en konstant svak smerte, men med en gang jeg begynner å bevege meg eller skal ta et dypt åndedrag så forverrer smertene seg mye. håper du/dere skjønner hva jeg mener i teksten min mvh jente 16 takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du har smerter i ryggen etter flere fall. Av og til kan man forstue seg kraftig, selv om man ikke brekker noe. Når man faller, forstuer seg og får så vondt, så vil de fleste endre stillingene sine. Dvs at de beveger seg annerledes, bruker andre muskler osv, fordi de har vondt og har ømme muskler. 

Alt dette kan føre til nye problemer, fordi man bruker kroppen «feil». I tillegg kan man ha slått løs muskelfibre, senefester eller noe av skjelettet, ved et fall. 

Jeg kan ikke si sikkert hva som har skjedd hos deg, uten å ha undersøkt deg. Men jeg vil anbefale deg å gå til lege. Etter en grundig sjekk (kanskje også røntgen e.l.), kan legen si mer om smertene dine. Det er lite en kan gjøre, og anbefale deg, før du har blitt undersøkt og en vet sikkert hva dette skyldes. 

Alt godt og god bedring!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette har du rett til hos legen

Lege med stetoskop (colourbox.com)

Det er mange som ikke vet hvordan dine rettigheter ved lege- eller sykehusbesøk er. Få en oversikt her!

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser