Hopp til hovedinnholdet

Jeg har balanitt og sopp på innsiden av forhuden, er det farlig?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg har balanitt og sopp på innsiden av forhuden, er dette noe og være redd for. På forhånd takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg vil først og fremst anbefale deg å kontakte lege, slik at du får hjelp til å stille riktig diagnose. For både balanitt og soppinfeksjon er veldig plagsomt og kan være smertefullt om det får utvikle seg. Samtidig finnes det god hjelp og behandling. Men det kan hende at det er noen annet som er årsaken til dine plager, og det er det viktig å finne ut av.

Uansett er det viktig at du holder området reint og tørt. Dra forhuden tilbake og skyll med vann når du dusjer, ikke bruk såpe, det forverrer plagene. Hør med legen om du kan bruke soppmiddel (Dactacort eller Canesten) som du får kjøpt uten resept på apoteket, eller om du må ha en annen behandling.

Så ta en prat med foreldrene dine, slik at du får hjelp til å komme til fastlegen din. Du kan også snakke med helsesøster på skolen, som kan hjelpe deg til å komme i kontakt med lege på helsestasjon for ungdom.

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse