Hopp til hovedinnholdet

Er plaget av etterdrypp.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Har hatt etterdrypp i noen år nå og begynner å bli veldig lei. Hvordan blir jeg kvitt dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har vært plaget med etterdrypp. En viss grad av etterdrypp er helt normalt. 

Men det er ikke så vanlig å snakke høyt om det, derfor vet du kanskje ikke at også andre har dette. Etterdrypp kommer av at urinrøret er langt hos gutter. 

Når du tisser, åpner urinrøret seg og urin kommer ut. Når du er ferdig, lukkes åpningen fra blæren til urinrøret, og tissingen stopper. Men den urinen som ligger i urinrøret, er jo der fortsatt. Det er litt som med dusjslangen: Når du skrur av dusjen, stopper strålen. Men det er jo litt vann igjen i selve dusjslangen, som ikke har kommet ut. Man kan «helle ut» dette vannet ved å snu dusjslangen oppned.

På samme måte bør gutter riste på penis etter de har tisset, får å få ut urinen i urinrøret/«slangen».

En kan også stryke med en finger, fra under pungen, til undersiden av penis og helt ut. Eller du kan «melke ut» urinen etter tissingen. 

Se om dette hjelper nok. Hvis ikke, bør du oppsøke lege eller helsesøster. De er vant til å snakke om slike problem. Så det er ikke flaut for dem. Alt godt!
Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk