Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å ta blodtrykksmedisiner?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heii, lurte på hva som skjer om jeg tar et par (carvedilol hexal 6.25) eller (metoprolol sandoz 50mg) går ikke på dem selv men lurer på om det er /kan være farlig om jeg tar en eller 2 i dette tilfelle? Takk på forhånd <3

Besvart 28.10.2018 21:08
 

Svar
Hei

De medisinene du nevner, er blodtrykksmedisiner. De bruker for å få ned blodtrykket til folk som har for høyt blodtrykk. Du har sannsynligvis ikke høyt blodtrykk, men normalt blodtrykk. Da vil du kunne få for lavt blodtrykk om du tar disse medisinene.

Det kan være både ubehagelig og farlig å ta slike medisiner uten at det er avtalt med legen. For lavt blodtrykk kan føre til hjerteproblemer, at du besvimer osv. Så jeg vil fraråde at du tar disse medisinene.

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping