Hopp til hovedinnholdet

Røde prikker på penis. Skjer ofte etter at jeg har runket. Har hatt kjønnsvorter

Gutt 18 år
 

Spørsmål
Hei, har sitt at det kommer noen røde prikker " Sår " langs kuken 3 runde sår med små røde priker vis jeg ser helt inn på kuken liksom..

skjer ofte itte jeg har runket så kommer det " såre " opp liksom viser seg.....

hva kan det være? føler kuken min er helt født feil?...
Hva kan det være???:S hater når sånn ting skjer.


Har kjønnsvorter itte Ex dama mi...1 år si jeg fikk det. og fant det ut når jeg var på full check sjå legen, god bless me.
men har fått behandling på det håper det går vekk!


men einaste jeg lurer på at dette røde sårene kom opp itte runkinga? begynnt får 4 uker si , Langs kuken akkurat på Bloårene inni kuken liksom akkurat på den positionen vis du fatter hva jeg mener..jeg blir redd og føle meg som feil født..
så håper jeg får et bra svar, jeg orker ikke og reise igjen til legen nok med det.. betaler for ingenting

er dette normal?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det er mange som stiller spørsmål om prikker på penis, og det er aldri mulig å gi et helt sikkert svar på dette, uten å ha undersøkt prikkene.

Det er for det første ikke uvanlig at man får sår eller prikker når man har onanert, og dette kan skyldes slitasje, hvor huden blir irritert og får små sår. Dette går over når penis får litt hvile.

Mange prikker på penis kan også være talgkjertler. Det er helt naturlig å ha talgkjertler under huden, og de kan ofte være mer synlige på pung og penis enn på andre deler av kroppen. Det er lurt å ikke klemme på talgkjertler, da kan de bli infisert, og det blir verre.
Man kan også få kviser og utslett på huden på penis, som på andre deler av kroppen.

Herpes er en av de seksuelt overførbare infeksjonene (kjønnssykdommene) som gir noe som kan se ut som prikker. Oftest ser herpes ut som grupper av små blemmer som sprekker og så komme det gjerne litt væske ut. Herpessår kalles forkjølelsessår når de er i ansiktet. Det finnes ikke noen kur mot viruset som gir herpes, men utbruddene kan begrenses med legemiddel som man må få resept for. Ikke alle får utbrudd av herpes i det hele tatt, og hvor sterkt plaget man er varierer veldig mye.
Herpes er ikke farlig, men kan være svært plagsomt.

Kjønnsvorter gir også prikker. De kan ha mange former, men beskrives oftest som at de har overflate som blomkål. Størrelsen varierer fra usynlig til veldig store.
Kjønnsvorter skyldes også virus som heller ikke kan kureres når man er blitt smittet, og når man får kjønnsvorter må man regne med at man får noen utbrudd med ujevne mellomrom før utbruddene slutter å komme. Utbruddene kan begrenses med legemiddel som man må til legen for å få.
Kjønnsvortevirusene er svært vanlige, og de fleste blir smittet. Mange får aldri utbrudd av dem, og det kan ta svært lang tid før utbruddene kommer etter at man er smittet. (Opp til et år.)

Det er altså ikke mulig å si helt sikkert hva dine prikker er for noe. Hvis du vil være helt sikker må du oppsøke legen din.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om religionsfrihet?

Hva er de to hovedalternativene for konfirmasjon i Norge?