Hopp til hovedinnholdet

Kjønnsleppene er lange, ene større enn den andre, nederst en ball på begge

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 og jeg har noen ganger plager av skjønnslepene mine de er på en måte lange og det enne er Støre en den andre og nederst så ser det på en måtte ut som en ball, så det ser ut som om jeg har 2 punger henge der og mamma sier at jeg har siden jeg var liten tørket meg for hardt at det var skylden Hva kan vær probleme?

Besvart 12.11.2018 16:55
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanlig at kjønnsleppene er lange og at den ene er lengre enn den andre. De kan også ha mørkere farge enn resten av kjønnet og den ene kan være mørkere enn den andre. 
De kulene/ballene er ikke der fordi du har tørket deg for hardt når du var liten. Det er ikke vanlig at det en kuler/baller nederst på kjønnsleppene.
Du kan snakke med din mor om dette og at dere bestiller time til fastlegen for å få en vurdering. Hvis det er vanskelig å snakke med henne om dette, kan du selv snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen. 
Det er ikke noe å vente med. Snakk med lege. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse