Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått en liten kul nesten ved anus.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har fått en øm klump på skrukken, nesten ved anus, egentlig ikke så vond bare hvis jeg tar på den, hvis jeg skulle gjettet størrelse, ville jeg tippet halvparten av en ert, hva er dette? Og burde jeg oppsøke lege?

Besvart 13.11.2018 20:29
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å si hva slike kuler er før man har fått undersøkt de.

De fleste slike kuler er talgkjertler som har gått tett og blitt betente, som en kvise.

Hvis det sitter i forbindelse med anus så kan det være en liten hemoroide, men slik du beskriver det så sitter det litt lengre unna. Du kan lese litt om dette her. 

Det kan også være betennelse i en hårrot eller det kan være en utvekst av huden (skin tag) som er helt normalt og ofte kommer rundt kjønnsorgan eller i hals/nakke eller under armer. Disse er stort sett ikke vonde å ta på.  

De fleste slike små kuler og klumper blir borte av seg selv og er ikke farlig. Vi i ung kan ikke si med sikkerhet hva dette er og om det er noe du kan behandle eller som vil forsvinne selv. Hvis du er bekymret eller ønsker å vite, må du ta kontakt med fastlege eller lege på helsestasjon for ungdom. 

Hilsen lege ved Sex og samfunn, i samarbeid for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår