Hopp til hovedinnholdet

Kan det være farlig å svelge boksringen fra en brusboks?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Har med et uhell svelget boksringen fra en brusboks. Det er over ett døgn siden, men tror den fortsatt sitter i halsen Kan det være farlig?(også selv om den ikke sitter fast i halsen?)

Besvart 11.11.2018 11:17
 

Svar
Hei

Dersom du fortsatt mener at boksringen sitter i halsen bør du oppsøke legevakt. Det er kanskje lite sannsynlig at bokseringen blir sittende så lenge i halsen, men det bør absolutt undersøkes. Du kan ringe nærmeste legevakt på telefon 116 117, og fortelle hva som har skjedd. 

Dersom du har svelget boksringen og den er kommet ned i mage-/tarmsystemet, må du nok vente og se om den kommer ut med avføringen. Forhåpentligvis vil den ikke gjøre skade på tarmen på veien ut. 

Uansett bør du ta kontakt med lege og få dette fulgt opp. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader