Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å få blåsvarte fingre der en har klemret seg?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, for en uke siden klemte jeg fingeren min mellom to bord og nå har jeg hatt et blå/svart merke der i flere dager (ser ut som blod har stivnet) Er det noe jeg trenger å være bekymret eller er det ikke noe farlig?

Besvart 20.11.2018 23:00
 

Svar
Hei

Du har klemret fingeren din, og nå har du fått et blåsvart merke. Jeg tror ikke dette er farlig. Jeg tror dette bare er et blåmerke. 

Blåmerker kommer av at bittesmå blodkar brister og blod siver ut i vevet. Kroppen jobber så med å bryte ned blodet, og da endrer huden farge fra å være blå/svart, til grønt og gult, før det forsvinner helt. Det kan ta en noen dager. Blir det ikke bedre etterhvert, og har du veldig vondt, bør du få en legesjekk.

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår