Hopp til hovedinnholdet

Savner morfaren min og sliter litt med meg selv også.

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei,

Jeg er ei jente som mistet morfaren min i desember i fjord, Jeg savner han veldig, forde vi hadde et bra forhold, Han hadde krefr å han ble bare svakere og svakere.

Etter den 2 juledag ble jeg lagt inn på sykehus av hjernehinnebetennelse, en grunn var hans død,.

På sykehuset sa de at jeg var i fin form og var vell trent,jeg mente jeg avr det da jeg og.(før jul) men etter på så fikk jeg ikke trene på 2 månder å jeg føler meg velødig fet. jeg tørs ikke og se på vekta noe mere jeg er ikke spesiellt lang, og jeg føler at jeg er er den feteste i klassen, selv om jeg trener HVER dag. jeg ahr ekstremt dårlig selvtillit og rett og slett hater meg selv.

Noen tips til og få meg til og ikke føle meg slik.?Tilbake til Sykdommen min og morfar,, Etter han døde ble det Mye snakk om at noen på sykehuset hadde skyld i hans død,

At han fikk feil diagnose, så nå Klangler mormoren min og moren min hver dag,mnes jeg hører på, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.!

Tips (fort.)

ORKER DETTE IKKE NOE MERE.!Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det er klart du savner morfaren din!  Jeg forstår at han betød mye for deg.  Det er trist når noen man er glad i dør, og sorgen varer jo en god stund.  Det er ikke uvanlig at følelsene svinger litt etter at man har mistet noen, og det kan også være slik at sorgen er sterkere noen dager enn andre dager.  Det som kan være godt etter at man har mistet noen, er å minne seg selv på alt det fine man hadde sammen og på at det er minner man tar med seg resten av livet.  Det kan også være fint å se på bilder av morfar og av dere sammen.  Det kan også være fint å prate med de rundt om hyggelige opplevelser dere har hatt med morfar.  -Det kan virke som det kan være godt å bli minnet på for moren din og mormoren din også, for det høres ut som de bruker tid og krefter på irritasjon nå.  Hvis noe galt har skjedd på sykehuset, så forstår jeg jo at de kan være litt opptatt av det, men de vil jo uansett ikke få morfaren din tilbake, og da blir det dumt å bruke mye energi på det.  Kanskje du kan minne dem om det.

Du har jo vært skikkelig uheldig med det at du ble syk og også da måtte ta pause fra treningen.  -Men nå er du heldigvis i farta igjen, og i gang med mye trening.  -Det gjør godt for både vektstabilitet og for selvfølelsen.    Det er også viktig at du prøver å bygge deg selv litt opp med å gi deg selv positive tilbakemeldinger.  Du er viktig og verdifull og en flott jente, og DET er det viktig at du minner deg selv på.                                                                                                               
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer

Ungdom som har opplevd sorg

Trist jente (colourbox.com)

Her finner du eksempler på flere situasjoner der man kan oppleve sorg. Ungdom har kommentert hvordan de har opplevd å takle dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Hvem kan du klage til dersom du har fått feil behandling hos forsikringsselskapet?