Hopp til hovedinnholdet

Plaget med sår og eksem. Kan jeg da ta en tatovering?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker å tatovere meg, men jeg er usikker å om jeg bør. Jeg reagerer på piercinger, for eksempel de jeg har i øret ved at jeg får sår. Fingerene mine hovner litt opp og klør av ringer. I tillegg til dette har jeg tidligere slitt med eksem på hendene hver vinter, frem til i år. Bør jeg være forsiktig med tatoveringer på grunn av dette, eller gjør det ikke noe? Hva er det verste som kan skje dersom jeg reagerer på blekket?

Besvart 30.11.2018 13:15
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har en svært ømfintlig hud som lett får eksem og plager. 

En kan alltid få en allergisk reaksjon på en tatovering. Det er umulig å forutsi om man vil få dette. For det er ikke gitt at de som reagerer på èn ting, vil reagere på andre ting. Men om du har svært sensibel hud , tyder det på at huden ikke tåler så mye. Da har du nok økt risiko for reaksjon ved tatovering. 

Det med tatovering er jo ikke en offentlig oppgave og det er derfor ikke retningslinjer for dette. Men mange hudleger og seriøse tatoveringsbedrifter ber folk være ekstra forsiktige hvis de har sensibel hud eller eksem. 

Det verste som kan skje, er kanskje at du få en kraftig reaksjon. Dette kan være en forbigående reaksjon, eller en vedvarende reaksjon, slik at du hele tiden vil gå med sår og kløende hud der. 

Vær også generelt obs på smittefaren og hygienen ved tatoveringer. Du kan spørre fastlegen din om dette. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår