Hopp til hovedinnholdet

Jeg finner ikke klær som passer på grunn av lav høyde og små bryster.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17år. I dag var jeg å skulle kjøpe klær til julen, jeg prøvd mang antrekk og jeg ble bare mer og mer lei meg for hvert antrekk... for jeg er ikke en av de høyeste, jeg er bare 1.56cm, så mye av klærne blir for store for mang siden jeg er for kort. Å er det ikke lengden som øelgger er det for jeg har for små pupper til å fylle opp øverst. Å jeg kjenner jeg blir veldig lei meg og frustrert når nesten ingenting passer meg for jeg enten er for kort, små pupper eller begge deler. Jeg vil selv si at jeg har en veldig normal kropp, ikke kjempe tynn, men tynn. Jeg trener fra 4-6 ganger i uken, både fotballtrening og styrke, så mistenker dette har noe å si for puppene mine. Men d at jeg ikke finner klær som passer meg plager meg veldig mye og sliter på selvtilliten... så lurer på om dere kan hjelpe meg/komme med noen tips til hvordan jeg kan løse/forbedre dette probleme? - jente som vil ha en kropp som kan passe til alle slags klær

Besvart 02.12.2018 16:58
 

Svar
Hei jente 17 år.


Du forteller at du er 156 cm høy og at du føler at du har små bryster. Du føler at dette forhindrer deg fra å finne klær som passer. Du skriver at mange klær blir for store siden du ikke er så høy.

Det at du trener mye og er slank, har nok ikke så mye så si for bryststørrelsen sin, men hvis du hadde vært ekstremt slank, kunne det gjort at de ble mindre.

Kan det være mulig å få hjelp av for eksempel moren din eller en annen dame i familien til å legge opp bukser osv, og kanskje sy inn klær i livet o.l? Jeg vet det er mange jenter som er nette og små som deg, som må gjøre dette.

En annen løsning kan være å kjøpe klær i barneavdelingen. De har faktisk masse flott, som man ikke kan se at er kjøpt der i det hele tatt.

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse