Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør gjør jeg for å bli tynnere? Jeg opplever et veldig kroppspress.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler veldig på kroppspress, det er helt ekstremt. Jeg har ingen bilder på sosiale medier og spiser for lite. Det går ut over livet mitt, jeg måtte laste ned en app som minner meg på å spise fordi mamma fant ut av det. Jeg har flere ganger prøvd å kaste opp etter at jeg har spist, men det kommer aldri opp. Hva skal jeg gjøre for å bli tynn?

Besvart 09.12.2018 08:19
 

Svar
Hei

Det er veldig leit å høre at du har det sånn med kroppen din. Det er ingen god idé å droppe måltider og forsøke å kaste opp. Dette ødelegger kroppens normale funksjoner og setter ned forbrenningen. Dette kan du lese om her: Dette skjer med kroppen når den får for lite mat. Jeg synes det er godt å høre at mammaen din forsøker å passe på at du får i deg nok mat. Det er veldig viktig for deg. 

Kan du forsøke å ta opp dette med kroppspress med mammaen din? Ofte har de voksne mange viktige erfaringer og råd som det kan være godt å snakke om. Du kan også snakke med helsesøster på skolen om dette. Skolehelsesøstere er ofte veldig vant med å snakke med ungdommer om kroppspress, vekt og kosthold. Det er veldig mange ungdommer som sliter med dette og får hjelp fra helsesøster. Jeg synes ikke du skal gå alene med disse tankene og jeg tenker at det kan være godt hjelp å snakke med noen om det. 

Jeg legger ved artikler du også bør se litt på.

 

 

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer

Kroppspress på nett

Jente med mobil (Colourbox)

Det er viktig å huske at du påvirkes av sosiale medier. Hvis du opplever kropps- og utseendepress, kan det være fordi influensere og andre bidrar til å fremme bestemte kroppsidealer.

Les mer

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser