Hopp til hovedinnholdet

Utslett på innsiden av lårene - hva kan det være?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, over en liten periode nå har jeg fått et lite utslett på innsiden øverst ved låret, rett ved siden av vagina men ikke på. Det er liksom der trusekanten går og på innsiden av låret. Det minte meg først om svetteutslett men nå har det blitt med tørt og rødt. Det kan klø til tider men det er ikke ofte. Med tanke på at det var tørt så prøvde jeg å smøre fuktighetskrem på det men det virker som at utslettet bare har blitt større. Hva kan dette være? Har lest en del om soppinfeksjon nå men det virker ikke helt som om det er det men det er så klart en mulighet for det også. Er det noen slags kremer for sånt som er reseptfritt på apoteket? Tusen takk for svar på forhånd:)

Besvart 22.12.2018 18:23
 

Svar
Hei

For å vite sikkert hva slags utslett dette kan være må du undersøkes. Vi kan dessverre ikke si deg noe om hva dette er over nettet, og derfor kan vi heller ikke gi deg råd om behandling. Dette høres ikke ut som noe farlig, men du bør absolutt bestille deg en time hos lege dersom det ikke går tilbake av seg selv eller det blir veldig smertefullt. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Svette

Svette (colourbox.com)

Når kjønnshormonene begynner å øke på i puberteten, er en av følgene også at man svetter mer og at svetten lukter litt mer. Det er spesielt testosteronet, det mannlige kjønnshormonet som påvirker svettelukten.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår