Hopp til hovedinnholdet

Svimmel og blør fra rumpa, hva kan det være?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke om det er mulig å få svar på dette her men jeg spørr for det. Jeg har blød en del ut av rumpa mi. Jeg føler meg kvalm eller svimmel på en måte (vanskelig å forklare) og jeg ville ikke sakt at jeg har en mindre appetitt men jeg skjenner jeg ikke har så mye lyst på mat som jeg vanligvis gjør. Jeg skjenner jeg er redd. Hva kan dette være? Jeg føler meg svimmel i tilleg.

Besvart 12.01.2019 23:24
 

Svar
Hei Jente 16, og takk for at du skriver til ung.no

Blødning fra rompa er en ganske vanlig problemstilling, som alltid bør tas opp med lege. Ofte er det ikke noe å bekymre seg for, men det kan være tegn på sykdom som man burde få gjort noe med.

I din alder er det nesten aldri kreft, så det trenger du ikke bekymre deg for, men det kan være betennelse i tarmen din som gjør at du blør. andre mulige årsaker kan være hemoroider eller irritabel tarm.

Jeg skjønner det kan være flaut å dra til legen for å få dette undersøkt, men for legen er dette helt dagligdags, og ikke noe vi syntes er flaut eller ekkelt.

Når det kommer til svimmelhet, kan dette skje hvis man mister blod over tid, og får lav blodprosent. Det finnes mange andre årsaker til svimmelhet også, og det er greit å få sjekket dette hos lege.

Det er dessverre ikke mulig for meg å si hva som er årsaken til at du er svimmel og har blod i avføring uten å undersøke deg. hvis du ikke ønsker å gå til fastlegen, kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom som ofte har en lege ansatt.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse