Hopp til hovedinnholdet

Plager med ankelen etter å ha tråkket skjevt

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tråkket skeivt for ca 2 år siden, men av og til får jeg veldig vondt i ankelen igjen og greier nesten ikke å stå på foten! Når jeg tråkket skeivt greide jeg ikke å gå skikkelig på foten på ca 1-2 uker etter hendelsen. Jeg gikk med støttebandasje og hadde planer om å gå til legen men det ga seg før jeg fikk gått til legen. Jeg har etter det av og til fått vondt i ankelen når jeg løper og jogger (jogger ganske mye så det er ganske kjip å få vondt i ankelen da) men det kan også komme uten at jeg har jogget eller løpt +at når jeg tråkker skjevt kan jeg vondt i ankelen i 1 uke etter at jeg tråkket skjevt! Har av og til vurdert å prøve krykker men vet ikke om det hjelper. Hva anbefaler dere meg å gjøre?

Besvart 24.01.2019 18:22
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du har så mye plager med ankelen. Etter at man har tråkket skikkelig skeivt en gang, blir ofte ankelen litt mindre stabil. Det er fordi leddbåndene som stabiliserer ankelen blir strukket eller ryker helt eller delvis. Da er det lettere at man tråkker skjevt igjen i etterkant, slik du beskriver. 

Etter en sånn skade er det derfor viktig at man trener opp igjen stabiliteten i ankelen, sånn at man forebygger nye skader. 

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med en fysioterapeut som kan undersøke ankelen din, og veilede deg i opptreningen.

Les mer om overtråkk i ankelen her.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader