Hopp til hovedinnholdet

Går det an å trene seg til mindre pupper?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Finnes det noen måte man kan så mindre pupper, går det an å trene seg til det ?

Besvart 01.02.2019 20:50
 

Svar
Hei

Det kan godt hende du kan få mindre og fastere pupper ved å trene jevnlig. Under brystene har man brystmuskler, og ved styrketrening av disse kan puppene bli mindre og fastere over tid. Spør om treningstips på et treningsstudio eller hos gymlærer på skolen.
Du sier ikke noe om kroppen din ellers, men jeg anbefaler uansett at du prøver å spise regelmessig og sunt, og å trene ca. 3 dager i uken. Slik kan du holde kroppen din sunn og frisk, og samtidig stramme opp hvis du ønsker det.

Jeg vil også si at det er vanlig blant jenter i din alder å ikke være fornøyd med kroppen sin. Det er veldig synd, for kroppen din er noe du bør være stolt av og glad i.

Dersom du har svært store bryst og dette er noe som plager deg, eller gjør at du får ryggsmerter, bør du gå til helsesykepleier eller fastlege og få råd. Det er sjelden man kan gjøre noe i så ung alder, men det hender man opererer bort deler av brystene dersom gir helsemessige problemer.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er puppene mine normale?

Ulike pupper (colourbox.com)

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse