Hopp til hovedinnholdet

kan man fly etter å ha slått hodet?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er på ferie i Thailand og jeg slo hodet mitt i dag..planen var å fly videre i morgen. Kan man fly med hull i hodet?

Besvart 04.02.2019 09:08
 

Svar
Hei!

Hull i hodet betyr at du har fått et kutt i hodet som blør. Det er kun laget utenpå skallebenet som har fått sår, og det vil da være som sår ellers på kroppen, og det er ikke farlig.

Mange får en lett hjernerystelse etter et slag mot hodet, og da er det viktig å ta det med ro og ikke gjøre for mye dagene etterpå og hvile når du kan. Det er ikke farlig å fly med hjernerystelse. 

Det man er bekymret for når man slår hodet er alvorlig blødning inne i hodet, under skallebenet. Det er derfor viktig at du oppsøker lege der du er hvis du har slått hodet og opplever uvanlig sterk hodepine, kvalme problemer med synet og oppkast. Da skal man selvsagt ikke fly. Du kan lese litt mer om dette her. 

Hvis du ellers føler deg i god form, og kun har et sår i hodet, så er det ikke farlig å fly. Hvis du er usikker er det best å snakke med helsepersonell der du er. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader