Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år. Jeg føler jeg veier for mye i forhold til høyden min.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 13 år gammel jente og føler jeg veier en del for mye i forhold til høyden min. Jeg er 150 og veier 46-47 kg. Er det altfor mye? Tror det er mer en normalen, men trener 4 ganger i uka + kamp, og har fått litt former, r d litt derfor? Søskenbarnet mitt er ett år eldre enn meg og han veier 46 kg ca, og er 149 cm høy elr noe. Jeg syntes det er litt rart at han veier det samme som meg, for han er født veldig veldig sterk, og muskler veier jo en del. nå tør jeg ikke si at jeg veier såpass hvis han spør...

Besvart 10.02.2019 19:50
 

Svar
Hei!

Du veier absolutt ikke for mye. Vekten i forhold til høyden din viser at du er normalvektig. Du hadde også vært normalvektig om du hadde veid 50kg.

Det at du trener ofte og mye, betyr at du har en kropp med mye muskler. Muskler veier mer enn fett. Derfor veier du mer enn du ser ut til.

Vær stolt over deg selv og kroppen din. Ved å drive idrett, har du en sunn og spenstig kropp.

Når det gjelder søskenbarnet ditt, er det helt normalt at en gutt kan veie det samme som en jente i 13-årsalderen. Gutter kommer senere i pubertetsutvikling enn jenter og ligger derfor litt etter. Det er derfor normalt om de er lettere enn jenter i denne alderen.

Du kan derfor trygt være åpen om hva du veier, uten å føle deg feil på noen måte. Om noen år, når, når han er ferdig med puberteten, har han nok rast forbi deg i både lengde og vekt.

Vær stolt over kroppen din. Du er helt normal og flott som du er.

Håper svaret mitt får deg til å kjenen stolthet over den flotte jenta du er.

Legger ved en artikkel du også kan lese.

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse