Hopp til hovedinnholdet

Kan dere forklare hvorfor jeg har begynt å kaste opp maten?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 12 år, jeg har hatt et lite problem i det siste. De 3 siste dagene har jeg kasta opp mat igjen, ikke med vilje, det bare skjer.... men jeg må innrømme at jeg lar det skje også. Men allikavel, jeg har også begynt og trene, og vær gang etter at jeg trener så kaster jeg opp, og jeg trener ikke hardt. Jeg lurer på om det er noe forklaring på dette? Og om det har noe med trening og gjøre i det hele tatt? Og jeg følger meg helt bra både før og etter jeg kaster opp

Besvart 10.02.2019 00:16
 

Svar
Hei

Jeg blir bekymret for deg når jeg leser dette. Jeg kan ikke si noe sikkert om hva som skjer med deg. Dette er ikke normalt og dette må undersøkes hos legen. Jeg anbefaler at du sier i fra til foreldrene dine om dette, slik at de kan følge deg til time hos fastlegen. Dette må undersøkes ordentlig, slik at du får nødvendig behandling. 

Jeg legger ved noen artikler du kan kikke på.

 

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader