Hopp til hovedinnholdet

Kan sitronkuren og dusj i kaldt vann gå deg til å gå ned i vekt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om sitron kuren og å dusje i kaldt vann får deg til å gå ned i vekt? Isåfall hvor mye og hvor lenge må du gjøre det for å minst miste 1 kg? Lurer bare men har ikke planer om å slanke meg

Besvart 14.02.2019 11:44
 

Svar
Hei!

Nå vet ikke jeg akkurat hva du mener med sitronkuren. Hvis det går ut på og bare spise sitroner/sitronsaft, så vil man helt klart gå ned i vekt. Men det vil skje på en svært usunn måte. Om man skal drikke sitronsaft i tillegg til å spise vanlig mat, så vil man ikke gå ned uten at man spiser mindre kalorier enn det man forbruker. Det er ikke noe magisk med sitron som gjør at man går raskt ned i vekt. Det kommer bare an på hvor mange kalorier man får i seg. Sitron har ikke noen vektreduserende egenskaper. Det kan være veldig skummelt å ha et lite variert kosthold, og det kan gi negative helseeffekter å spise for lite.

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite.

Å dusje i kaldt vann vil ikke gjøre at man går ned i vekt. Når man fryser så øker forbrenningen litt, men ikke nok til at man merker noe på vekta. Å dusje i kaldt vann vil ikke gi noen resultater på vekta, det kan i verste fall føre til at man blir syk om man utsetter seg for bakterier og samtidig fryser (fordi immunforsvaret jobber dårligere når man er kald).

For å gå ned ett kilo i vekt må man innta ca 7000 kalorier mindre enn det man har behov for. Det kan man oppnå på to uker om man spiser 500 kalorier mindre om dagen enn det man trenger.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ikke la deg lure av slankemidler

To jenter i alt for stoire bukser (colourbox.com)

Dropp slankemidler som lover deg raske resultater.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse