Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år. Hva er vanlig å veie når man er 171cm høy og 13 år?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og er 171cm høy jeg veier 53kg og det er altfor mye så jeg lurer egt på om hva som er vanelig å veie når man er 171cm høy og 13 år

Besvart 23.02.2019 16:44
 

Svar
Hei!

Ut fra din vekt og lengde har du en helt fin vekt og det er absolutt ikke for mye. Det anbefales ikke at du begynner å slanke deg.

Det er veldig vanlig at ungdommer er misfornøyd med kroppen sin. Man vokser mye i denne alderen og kroppen forandrer seg mye. Jenter får litt mer underhudsfett og kan oppleve at kroppen forandrer seg og man får litt mer kvinnelige former. Det er normalt og slik det skal være.

Når det gjelder vekt, så ikke bare en vekt som er normal når man er 171 cm høy og 13 år. Det avhenger av om man har en kraftig eller spinkel benbygning.

En jente som er kraftig bygd vil man ha mer muskler enn en jente som er spinkelt bygd. Muskler veier også mer enn fett.

Det betyr at det er normalt å veie mellom 50 - 66 kg med denne lengden.

Du har all grunn til å være stolt over kroppen din slik den er. Ha fokus på å spise sunt og regelmessig 4-5 måltider om dagen og være i mye fysisk aktivitet. 

Jeg legger ved noen artikler som jeg også anbefaler deg å lese.

Ønsker deg lykke til med ungdomstiden din.

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse