Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke tampongen langt nok inn, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 14 og jeg klarer ikke å få tampongen langt nok inn. jeg dytter den inn men når jeg reiser på meg så kjenner jeg den nederste delen av tampongen. jeg er kjempe lei av å bruke bind og jeg lurer på om tampongen ikke sitter på rigtig plass

Besvart 21.02.2019 18:25
 

Svar
Hei jente 14 år

Når du skal sette inn tampong er det viktig at du slapper godt av i underlivet slik at den kan komme godt inn. Sett gjerne en fot på en stol slik at du står og sett tampongen inn. Dersom det stopper kan du vente litt prøve så godt du kan å slappe av før du prøver å dytte den videre. Det kan være lurt at du setter inn tampongen når du har begynt å blø da det er lettere å føre den inn når man er våt. Det hjelper på at du blør godt når du sette den inn slik at det ikke blir tørt i skjeden. 

Lås døra på toalettet slik at du får være i fred når du prøver. Kanskje kan det være enklere med den minste tampongen som finnes. Du kan prøve deg frem.

Legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer

Hvordan sette inn en tampong?

Tampong (colourbox.com)

Det kan være litt vanskelig å finne ut hvordan man skal sette inn en tampong. I pakken med tamponger ligger det bruksanvisning. Den er det lurt å se på. Noen tror at skjeden er for trang. Det er den ikke. Skjeden er svært tøyelig. Med litt øvelse, greier du å slappe av og få satt tampongen på plass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse