Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 16 år gammel jente som ønsker å vokse mer i høyden.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 16 år gammel jente som ønsker å vokse mer i høyden. Jeg er rundt 158cm høy, noe som jeg synes er ganske lavt i forhold til jevnaldrende. Jeg fikk mensen da jeg var rundt 148 høy, noe som egentlig betyr at jeg er ferdig utvokst med tanke på at man vokser rundt 8-10 cm etter mensen. Men i følge en høydedobbling fra toårs alder skal jeg kunne bli rundt 169, noe jeg virkelig ønsker. Men fungerer denne metoden med å doble høyde etter to års alder for å finne ut forventet høyde? Har heller ikke kontakt med biologiske foreldre slik at jeg kan regne ut høyden. Men er det andre måter å finne ut forventet høyde? Eller i det hele tatt å kunne vokse litt mer?

Besvart 25.02.2019 12:22
 

Svar
Hei

Vi har alle ønsker om hvordan vi ønsker at kroppen skal bli, og blir frustrert når forventningene ikke blir innfridd. Når vi ser oss omkring finnes det et svært variabelt utvalg av kropper, både når det gjelder lengde og størrelse ellers. 
Det er slik det er. Lengde er styrt av genetiske anlegg, hvor lange foreldre og evt andre før dem var. 

Jeg skjønner at du har et ønske om å bli lengre.  Ut fra hva du beskriver har du vokst en god del etter puberteten, og siden lengdeskivene i de lange bena lukker seg kort tid etter det, vokser en ikke mer enn det du selv har fortalt. 
Det er slik du er programmert, og skal være. 
Du er på ingen måte unormalt kort, selv om du selv føler det slik. 

Jeg vil anbefale deg å jobbe med å akseptere deg selv som du er, og stole på at du er bra som du er. Det vil gjøre deg bedre, enn å tenke mye på at du ikke er så lang som du ønsker. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse