Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge er det vondt etter å ha kuttet leppebandet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg kuttet leppebåndet vekk i dag og det gjør veldig vondt jeg har et mellomromm mellom fortennene som jeg ikke er fordøyd med og vil ha vekk. Jeg lurte på hvor lenge det kommer til å gjøre vondt og på hvor lang tid det tar før tennene vokser samme

Besvart 04.03.2019 15:33
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det er litt bedre når du leser svaret mitt. Smertene etter operasjon av leppeband gir seg som regel i løpet av noen dager. Det kan være ømt i en ukes tid.

Mellomrom mellom fortennene kalles på fagspråket diastema mediale. De fleste tannleger synes det er sjarmerende med dette mellomrommet (slik du ofte nok har hørt,) fordi det gir særpreg på et smil, og fordi det gjør at tennene er lettere å holde rene.  Leppebandet kan være ganske sterkt hos endel mennesker, og noen ganger går leppebandet fra leppen mellom fortennene mot ganen. Da holder leppebandet av og til mellomrommet mellom fortennene. Det vil si at leppebandet kan være med på å lage mellomrom. Derfor har du nok operert bort leppebandet. Det er ikke sikkert at dette alene vil ta bort mellomrommet. Mange må ha tannregulering i tillegg til å ta bort leppebandet. Jeg synes at du skal snakke med tannlegen din om det neste gang du er til kontroll.

Lykke til!


Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tannlege - pris og timebestilling

Tannlege (foto: ung.no)

Tannlegetimer er gratis til du fyller 19 år. Deretter betaler du 25 prosent av prisen frem til du blir 21.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tannhelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tannhelse