Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke miste kjæresten min, men følelsene er ikke det samme lenger?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er 16 jente og har hatt kjæreste nylig. han sier han er forelska vil snakke med meg og alt. men samtidig flørter med andre jenter. han sier jeg gjør det samme. han snakker med meg og er snill, vi har vært sammen før og forelska da var følelsen noe helt annet. nå når vi blir sammen er det ikke det samme. vi har kost og kyssa og han liker det også men av en eller annet grunn vil jeg ikke miste han men samtidig er ikke følelsene de samme. jeg slo opp igår og etter det skrev han "vil ikke miste deg" jeg skjønner ikke hvorfor. er veldig forrvira og trenger svar takk

Besvart 11.03.2019 12:29
 

Svar
Hei jente 16 år

Jeg forstår at du har det vanskelig nå. Kjæresteforhold og forelskelse er noe av det beste en kan oppleve når alt er bra, men desto vondere om følelsene endrer seg og en ikke helt vet hvorfor. 

Det er ikke unaturlig å føle seg forvirret slik som du har det nå. Å gjøre det slutt med en kjæreste utløser ofte flere følelser og en kan lett føle seg forvirret. 

Et kjærestefohold må bygge på gjensidige følelser, tillit, resepekt og lysten til  å være sammen for at det kan være et godt forhold. Noe du kanskje ikke føler på akkurat nå og derfor har gjort det slutt? 

Jeg vil anbefale deg å snakke med han du nettopp har gjort det slutt med. Kanskje dere må snakke sammen om hva dere forventer av en kjæreste og hvor grensene går for hva som er greit og ikke i et forhold. Sjalusi er vondt og handler ofte om redsel for å miste den man er glad i. Kanksje dere kan prøve igjen eller bestemme dere for å beholde vennskapet og la tiden vise hva som skjer i fremtiden. 

Dette handler om dine følelser så jeg kan ikke si hva du bør gjøre men tenker at det å snakke sammen ofte kan gi litt klarhet i følelsene også:) 

Lykke til videre. Stol på deg selv og lytt til følesene dine. 

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse