Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg snuse etter en hjernerystelse?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har fått en kraftig hjernerystelse og lurte derfor på effekten av snus. Er det farlig eller kan det påvirke lengden på hjernerystelsen? Burde jeg vente til hjernerystelsen har gått over eller er det ufarlig? Takk for svar

Besvart 13.03.2019 15:41
 

Svar
Hei

Jeg finner ingenting om råd om snus eller ikke, etter en hjernerystelse. En bør unngå alkohol og andre rusmidler og generelt følge rådene som er gitt. 
Husk å oppsøk lege om du er i tvil. 

God bedring!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader