Hopp til hovedinnholdet

Kviser i nakke/rygg

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei!
Eg er ei jente på 13 år som har eit problem(som sikkert mange andre jenter har også), eg har kviser i nakke/rygg, og det plager meg. Eg kan ikkje ha topp med håret i strikk for da ser alle de, og eg veit ikkje kva venninnene mine sier da. Eg må ha dei bort, ver så snill og help meg.
VER SÅ SNILL.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det er riktig som du skriver at det er mange jenter og gutter som plages med kviser i rygg/nakke. Det er slik at det å ha håret bort fra nakken og rygg er veldig bra. Nå er det meldt fint vær og sol hjelper ofte på å tørke ut kviser.

De fleste er mye bedre i sommer halvåret når de kan kle av seg og få litt sol på kroppe. Husk å bruk solkrem, men finn en som ikke er så fet. Hør med dem på apoteket.

Ikke vær så kritisk til din egen kropp, som du skriver dette er et normalt problem i din alder og sol hjelper. Nyt denne fine årstiden med håret opp og gå i singlet, solkjole eller bikini på stranden. Kos deg i sommer.

Legger ved artikkel under svaret du kan se på.
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Husk solvettreglene

Solkrem (colourbox.com)

Mange forbinder sol med sunnhet og helse, men for at sola skal gi deg glede og overskudd må du ta noen viktige forholdsregler.

Les mer

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår


Quiz: Hva vet du om sjøvett?

Hvor gammel må du være for å begynne å ta båtførerprøven?