Hopp til hovedinnholdet

Mamma vet at jeg så på sex, hun truer med å si det til andre.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, mamma fant ut at eg såg på sex. Også Hvis eh ikkje gjer sånn som Hun sier, så sier hun at hu ska sei til alle at eg har sett på sex

Besvart 23.03.2019 14:15
 

Svar
Hei

Fint at du tar dette opp med oss. 

Jeg vil først si til deg at det er ganske normalt at unge gutter ser på sex på nettet. Det er likevel forståelig at mamma syntes det var vanskelig når hun oppdaget dette, siden du er barnet hennes. Hun ønsker nok aller mest å beskytte deg fra å se på porno, da det jo er mye som ikke er greit av det man finner på nettet. 

Det jeg skulle ønske for deg og din mamma, var at dere kunne snakke om dette, og at mamma skal vite at det er normalt at du søker sex-sider på nettet, og at du ikke bør straffes for dette. Det er ikke greit at hun truer deg med at hun skal si det til andre dersom du ikke gjør det hun ber deg om. 

Nå som du har skrevet til oss på ung, tenker jeg at du er modig nok til å ta dette opp med henne på en god måte. Du kan skrive til henne, eller vise henne dette. Dersom du trenger andre å snakke med, vil jeg råde deg til å snakke med helsesykepleier på skolen. Hun har taushetsplikt og kan gi deg råd i forhold til den situasjonen du er i med mamma. 

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar